Υπηρεσιες SCH.GR

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο είναι το εθνικό δίκτυο και o πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.



              Ηλεκτρονική σχολική τάξη                        Τηλεδιάσκεψη WebEx για Εκπαιδευτικούς


ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Τα αρχαία ιστορικά θέατρα

 Με άξονα πάντα τη δημιουργική χρήση των τεχνών και ιδιαίτερα του θεάτρου στην εκπαίδευση, κύριοι στόχοι μας είναι: 

1. Η επίσκεψη σε αρχαίο Θέατρο και η βιωματική πρόσληψη της γνώσης σε ό,τι αφορά την αρχιτεκτονική και την ακουστική του αρχαίου θεάτρου 

2. Η απόκτηση εμπειριών που σχετίζονται με διαδικασίες δραματοποίησης ενός λογοτεχνικού έργου ή ιστορικών και άλλων γεγονότων. 

3. Η γνωριμία των μαθητών του κόσμου της τέχνης και της θεατρικής αγωγής και  των  χώρων πολιτισμικής αναφοράς, όπως είναι τα αρχαία θέατρα. 

4. Η κατανόηση της ανεκτίμητης αξίας της βιωματικής εμπειρίας του θεάτρου. 

5. Η αποκόμιση της γνώσης μέσω της έρευνας της ιστορίας του αρχαίου θεάτρου γενικότερα, αλλά κυρίως αυτών που υιοθετούν, της αρχαίας Λάρισας  της Ταορμίνας και των Συρακουσών μέσω της επίσκεψης τους σε αυτά. 

6. Η ευαισθητοποίηση τους κυρίως στο θέμα της ανάληψης πρωτοβουλιών για την ανάδειξη και την προστασία των αρχαίων μνημείων, που σηματοδοτούν τον ελληνικό πολιτισμό στη διαδρομή της ιστορίας του.

Υπεύθυνες καθηγητές

  • ΒΕΝΕΤΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ,  ΠΕ02  Φιλολόγων
  • ΣΑΠΦΩ ΧΡΙΣΤΙΝΑΚΗ,  ΠΕ11  Φυσικής Αγωγής
  • ΜΙΡΑΝΤΑ ΣΚΥΛΟΥΡΑΚΗ ΠΕ    Καλλιτεχνικών

Πατήστε στην παρακάτω εικόνα ... 


Share:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ

Σας καλωσορίζουμε στη νέα ιστοσελίδα του σχολείου μας που δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων του έτους 2020-21 με τεχνικό υπεύθυνο, σχεδιαστή και διαχειριστή τον καθηγητή Πληροφορικής του Γυμνασίου μας κ. Τζωρτζάκη Μιχάλη. Περισσότερα...

ERASMUS+

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΜΑΣ...

Το καναλι μας στο ...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Αρχειοθηκη ιστολογιου

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ...

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

 
back to top