Υπηρεσιες SCH.GR

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο είναι το εθνικό δίκτυο και o πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.



              Ηλεκτρονική σχολική τάξη                        Τηλεδιάσκεψη WebEx για Εκπαιδευτικούς


ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Δράση «Παράδοση του τόπου μου μέσω μουσείων – μνημείων Λαογραφικής κληρονομιάς»

 


Στο πλαίσιο της δράσης «Παράδοση του τόπου μου μέσω μουσείων – μνημείων Λαογραφικής κληρονομιάς», οργανώσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αρχαία Ελεύθερνα, στις 08/12/2022, με τμήματα της Β και Γ τάξης γυμνασίου.

Πρωταρχικός στόχος της δράσης είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, να γνωρίσουν τόπους πολιτισμού (μουσεία και αρχαιολογικούς τόπους).

Στους χώρους αυτούς, η μαθησιακή διαδικασία συντελείται βιωματικά, ενεργοποιώντας το σύνολο των αισθήσεων των μαθητών. Τα μουσεία, ως πηγή γνώσης και έρευνας, συνεισφέρουν στην παραγωγή γνώσης με καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις που έχουν ως στόχο να αναπτύξουν κίνητρα που θα οδηγήσουν στην προώθηση της μάθησης, ανατρέποντας τις παραδοσιακές δομές της εκπαίδευσης.

Επιπλέον στόχος είναι να γνωρίσουν αλλά και να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σε θέματα εντοπισμού και διάσωσης και συντήρησης των αντικειμένων που φιλοξενούνται σε μουσειακούς χώρους.  Να ενταχθούν και να ενθαρρυνθούν μαθητές με διαφορετικές εκπαιδευτικές ανάγκες να απολαύσουν την περιήγηση σε χώρους πολιτισμού και να ανακαλέσουν γνώσεις σχετικές με τον χώρο επίσκεψης. Να εμφυσήσουμε τον μουσειοπαιδαγωγικό στοχασμό, την κριτική σκέψη και την καλλιέργεια της αισθητικής εκτίμησης ενός αντίστοιχου χώρου και να αναπτυχθούν έτσι νέες στάσεις, ενδιαφέροντα και αξίες στους μαθητές.

Share:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ

Σας καλωσορίζουμε στη νέα ιστοσελίδα του σχολείου μας που δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων του έτους 2020-21 με τεχνικό υπεύθυνο, σχεδιαστή και διαχειριστή τον καθηγητή Πληροφορικής του Γυμνασίου μας κ. Τζωρτζάκη Μιχάλη. Περισσότερα...

ERASMUS+

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΜΑΣ...

Το καναλι μας στο ...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Αρχειοθηκη ιστολογιου

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ...

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

 
back to top