Υπηρεσιες SCH.GR

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο είναι το εθνικό δίκτυο και o πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.



              Ηλεκτρονική σχολική τάξη                        Τηλεδιάσκεψη WebEx για Εκπαιδευτικούς


ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 μαθητές της Β΄ Γυμνασίου του σχολείου μας, μαζί με άλλα 22 σχολεία του νομού Χανίων πήραν μέρος στο Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών που πραγματοποιήθηκε στο 1ο ΓΕΛ Χανίων. Η εκδήλωση αφορούσε στη σύνδεση των Φυσικών Επιστημών με την Τέχνη.

Με την ομάδα τους "ΧΗΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑ...ΛΑΜΠΑΔΩΝ" παρουσίασαν στο κοινό πώς μπορούν να στολίσουν μια λαμπάδα με τα στοιχεία του Περιοδικού Πίνακα και έβαψαν με φυσικό τρόπο με τις χρωστικές ανθοκυανίνη, βητάνη, κουρκουμίνη τα πασχαλινά αυγά, καθορίζοντας την οξύτητα της βαφής. Παρουσίασαν την έννοια της ροπής με τη βοήθεια μιας καιόμενης τραμπάλας με καιόμενα κεριά και τέλος έδειξαν πώς ο κουρκουμάς ως δείκτης μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για ζωγραφική.

Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία!

Και του χρόνου παιδιά!





 

Share:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ

Σας καλωσορίζουμε στη νέα ιστοσελίδα του σχολείου μας που δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων του έτους 2020-21 με τεχνικό υπεύθυνο, σχεδιαστή και διαχειριστή τον καθηγητή Πληροφορικής του Γυμνασίου μας κ. Τζωρτζάκη Μιχάλη. Περισσότερα...

ERASMUS+

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΜΑΣ...

Το καναλι μας στο ...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Αρχειοθηκη ιστολογιου

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ...

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

 
back to top