Υπηρεσιες SCH.GR

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο είναι το εθνικό δίκτυο και o πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.



              Ηλεκτρονική σχολική τάξη                        Τηλεδιάσκεψη WebEx για Εκπαιδευτικούς


ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Διδακτική Επίσκεψη στο πολυτεχνείο Κρήτης

 

Την Πέμπτη 06/04/2023 στο πλαίσιο της δράσης «Μετά το Γυμνάσιο, τι; », μία δράση για τον σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό , πραγματοποιήθηκε Διδακτική επίσκεψη στο Πολυτεχνείο Κρήτης με τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου. Ο στόχος ήταν να γνωρίσουν από κοντά το Πολυτεχνείο Κρήτης , ένα βραβευμένο ανώτατο Ίδρυμα που εδρεύει στον νομό μας και τις σχολές τις οποίες φιλοξενεί.

Επισκέφτηκαν δύο εργαστήρια το εργαστήριο SenseLab Μονάδα χωρικών πληροφορικών συστημάτων με υπεύθυνο τον κ. Παναγιώτη Παρτσινέβελο Καθηγητή στη Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων και το εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων και Ρομποτικής της σχολής ΜΠΔ με υπεύθυνο τον κ. Σάββα Πιπερίδη, μέλος ΕΔΙΠ στη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης .

Κατά την διάρκεια της ξενάγησης , οι υπεύθυνοι καθηγητές των εργαστηρίων , μας έδωσαν μια περιεκτική εικόνα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των ερευνητικών δραστηριοτήτων που διεξάγονται στο Πολυτεχνείο. Οι καθηγητές μαζί με τους βοηθούς τους, μας εξήγησαν τη λειτουργία των μηχανημάτων ρομποτικής που βρίσκονταν στα εργαστήρια. Στη συνέχεια οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις σχολές που υπάρχουν στο Πολυτεχνείο Κρήτης και περιηγήθηκαν στους χώρους του. Ήταν συνολικά μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία για τους μαθητές.







 

Share:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ

Σας καλωσορίζουμε στη νέα ιστοσελίδα του σχολείου μας που δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων του έτους 2020-21 με τεχνικό υπεύθυνο, σχεδιαστή και διαχειριστή τον καθηγητή Πληροφορικής του Γυμνασίου μας κ. Τζωρτζάκη Μιχάλη. Περισσότερα...

ERASMUS+

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΜΑΣ...

Το καναλι μας στο ...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Αρχειοθηκη ιστολογιου

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ...

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

 
back to top