Υπηρεσιες SCH.GR

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο είναι το εθνικό δίκτυο και o πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.



              Ηλεκτρονική σχολική τάξη                        Τηλεδιάσκεψη WebEx για Εκπαιδευτικούς


ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Τα ιστορικά θέατρα της Αρχαίας Ελλάδας

 


Στο πλαίσιο των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων  κατά το σχολικό έτος 2021-22 υλοποιήθηκε το πολιτιστικό πρόγραμμα: «Τα ιστορικά θέατρα της αρχαίας Ελλάδος» με υπεύθυνες τις καθηγήτριες  Βενετία Δασκαλάκη, ΠΕ02 και Σαπφώ Χριστινάκη, ΠΕ11 και το τμήμα Γ4 του σχολείου.

Κύριος σκοπός του προγράμματος: η θεατρική αγωγή, η υιοθεσία του αρχαίου θεάτρου του τόπου μας, η βιωματική εμπειρία και η ευαισθητοποίηση των μαθητών στο θέμα της ανάληψης πρωτοβουλιών για την ανάδειξη και την προστασία των αρχαίων μνημείων, που σηματοδοτούν τον ελληνικό πολιτισμό στη διαδρομή της ιστορίας του.

 Το πρόγραμμα εμπεριέχει:

1.      Στοιχεία Θεατρολογίας (αρχαίο, αναγεννησιακό, σύγχρονο θέατρο και κύκλιους χορούς)

2.      Δημιουργία  θεατρικού κειμένου,  με τίτλο: «Η  Ελένη της Παράδοσης και η «Καινή» Ελένη του Ευριπίδη»

3.      Παραγωγή θεατρικού δρώμενου με τον παραπάνω τίτλο

4.        Υιοθεσία του θεάτρου της αρχαίας Απτέρας μέσω του σωματείου «Διάζωμα» και του εκπαιδευτικού προγράμματος  « Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα»

5.       Κοινή δράση του Γυμνασίου Νέας Κυδωνίας με το 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδας Αττικής στο χώρο του θεάτρου της αρχαίας Απτέρας.

6.      Παρουσίαση του θεάτρου της αρχαίας Απτέρας μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας webex στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδας Αττικής.

7.      Παρουσίαση του θεατρικού δρώμενου μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom στο σχολείο της ομογένειας “A. Fantis School of Saints Constantine and Helen Cathedral”, Brooklyn, NY, USA

  1. Συμμετοχή στη δράση: ACT Erasmus KA3 “Χτίζοντας το προφίλ του Ενεργού Πολίτη» και στο τοπικό δίκτυο «ΣΗ.ΜΑ.Α.Ε.Π 2021-2024 Δέσμευση-Δράση-Δικτύωση» της ΔΔΕ σχολείων Δ. Αττικής (ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ)
  2. Συμμετοχή με αφίσες στο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας (5-8/5/2022) στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης».

1. Αρχαία Απτέρα


2. Θεατρικό Δρώμενο




Έπαινος...


Share:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ

Σας καλωσορίζουμε στη νέα ιστοσελίδα του σχολείου μας που δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων του έτους 2020-21 με τεχνικό υπεύθυνο, σχεδιαστή και διαχειριστή τον καθηγητή Πληροφορικής του Γυμνασίου μας κ. Τζωρτζάκη Μιχάλη. Περισσότερα...

ERASMUS+

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΜΑΣ...

Το καναλι μας στο ...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Αρχειοθηκη ιστολογιου

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ...

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

 
back to top