Υπηρεσιες SCH.GR

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο είναι το εθνικό δίκτυο και o πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.



              Ηλεκτρονική σχολική τάξη                        Τηλεδιάσκεψη WebEx για Εκπαιδευτικούς


ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Οστομάχιο του Αρχιμήδη

 

Ένας από τους ευρηματικότερους ανθρώπους που έχουν περάσει από τη γη, ο Αρχιμήδης, μας έκανε να ασχοληθούμε μαζί του.

Βρήκαμε  τη συμβολή του στα μαθηματικά και τις εφευρέσεις του τόσο εντυπωσιακές που αποφασίσαμε να τις δειξουμε και στα παιδιά που υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας από Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Τουρκία και Λιθουανία στα πλαίσια του προγράμματος  Erasmus με τίτλο : "The more you know, the better you improve" .

Στη συνέχεια, κατασκευάσαμε και παίξαμε όλοι μαζί με το Οστομάχιο του Αρχιμήδη, το πρώτο γνωστό παζλ της αρχαιότητας με τη μαθηματικό Άρτεμη Ματσαμάκη και την εικαστικό Μιράντα Σκυλουράκη να μοιράζουν χρώματα και βοήθεια.

Το τελικό power point φτιάχτηκε από τον Μάνο Δεσποτάκη του τμήματος Γ1 που αξιοποίησε ωραιότατα το μεταφρασμένο υλικό που του στάλθηκε.

Δείτε την παρουσίαση...

ΜΙΑ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΕΑΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΈΤΟΣ 2021 - 2022

 

Share:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ

Σας καλωσορίζουμε στη νέα ιστοσελίδα του σχολείου μας που δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων του έτους 2020-21 με τεχνικό υπεύθυνο, σχεδιαστή και διαχειριστή τον καθηγητή Πληροφορικής του Γυμνασίου μας κ. Τζωρτζάκη Μιχάλη. Περισσότερα...

ERASMUS+

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΜΑΣ...

Το καναλι μας στο ...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Αρχειοθηκη ιστολογιου

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ...

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

 
back to top