Υπηρεσιες SCH.GR

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο είναι το εθνικό δίκτυο και o πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.



              Ηλεκτρονική σχολική τάξη                        Τηλεδιάσκεψη WebEx για Εκπαιδευτικούς


ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Theatrical play about the dangers of violent video games

 


Στο πλαίσιο της Δεύτερης Κινητικότητας KA 229 ERASMUS + Project στη Νάπολη της Ιταλίας από 21-25/02/2022, «The More you Know, the better you improve» και συγκεκριμένα, τα «Εκπαιδευτικά βιντεοπαιχνίδια», οι μαθητές και οι καθηγητές του προγράμματος παρουσιάσαμε ένα από τα θέματά μας: Surveys about the danger of violent video games, δίνοντας τα αποτελέσματα των ερευνών μας με θεατρικό δρώμενο: «Theatrical play about the dangers of violent video games».

ΚΥΡΙΟΣ ΣΚΟΠΟΣ της παραπάνω δράσης μας είναι η εφαρμογή της μεθόδου αξιοποίησης της θεατρικής τέχνης και, παράλληλα, της Τεχνολογίας σε πολυπολιτισμική τάξη και η επίτευξη των στόχων που προβάλλει η σύγχρονη παιδαγωγική για βίωμα, ενεργό συμμετοχή, θετική κατανόηση του θέματος και συνεργασία μεταξύ μας (συμμετοχή όλων των μαθητών/τριών αλλά και των εκπαιδευτικών που υλοποιούν το πρόγραμμα Erasmus ΚΑ229 του σχολείου μας αλλά και συναδέλφων διαφόρων ειδικοτήτων).

Οι ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΣΤΟΧΟΙ είναι οι:

●Ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών/τριών και των ενδογενών κινήτρων τους για μάθηση, ίσων ευκαιριών στην ομάδα και στους τρόπους αξιοποίησης της μάθησης που ταιριάζουν στον καθένα, της ενσυναίσθησης, της κατανόησης του «άλλου», της συλλογικότητας.

●Ανάπτυξη κριτικής σκέψης των μαθητών, ενεργοποίησή τους και ενίσχυση του υποστηρικτικού ρόλου των εκπαιδευτικών ως εμψυχωτών, παρέχοντας συγχρόνως ευκαιρίες σε κάθε μαθητή για μάθηση.

Δημιουργία κλίματος διαπροσωπικών σχέσεων μέσω της συνεργασίας και δυνατοτήτων έκφρασης μηνυμάτων αποδοχής, ενθάρρυνσης, εμπιστοσύνης, αξιοποίησης των δυνατοτήτων των άλλων και επιμερισμού εργασίας και ρόλων, δυνατότητες που δεν παρέχονται στο ανταγωνιστικό σύστημα στο γενικότερο μαθησιακό πλαίσιο.

Συμβολή στη δημιουργία θετικού κλίματος, αφού η ομαδική εργασία είναι πιο ελκυστική, ευχάριστη, και δημιουργεί αισθήματα ικανοποίησης μέσα από την επίτευξη κοινών στόχων.

Υποστήριξη βιωματικών και μαθητοκεντρικών προσεγγίσεων διδασκαλίας για μια διεπιστημονική και διερευνητική Εκπαίδευση για την Αειφορία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Δημιουργία του Ενεργού Οικουμενικού Πολίτη, έτοιμου να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας.

 Επιτάχυνση της διαδικασίας αλλαγής της υπάρχουσας κουλτούρας και προώθηση της μάθησης, τόσο για τους εκπαιδευτικούς, όσο και για τους μαθητές, που ευνοεί καινοτομίες και νέες ιδέες.

●Αναγκαιότητα διασχολικής επικοινωνίας σε ένα project μέσω της Τέχνης, ως βάση κοινωνικών και επαγγελματικών σχέσεων όλων των υπο-ομάδων του κάθε σχολείου.

●Το ουσιαστικό άνοιγμα του σχολείου μας στην Τέχνη και τον Πολιτισμό αλλά και στο άνοιγμά του στην κοινωνία σε τοπικό, εθνικό, υπερεθνικό και διεθνές επίπεδο, μέσω της συμμετοχής σε αυθεντικές δραστηριότητες.

●Τέλος, η ανάπτυξη όλων των Γραμματισμών.

Το Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας ευχαριστεί θερμά τον κ. Γεώργιο Πανταζή για την πολύτιμη βοήθεια που μας προσέφερε στο μοντάζ, εξαιρετικά σημαντική για την ποιότητα και την αισθητική της ταινίας.

Share:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ

Σας καλωσορίζουμε στη νέα ιστοσελίδα του σχολείου μας που δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων του έτους 2020-21 με τεχνικό υπεύθυνο, σχεδιαστή και διαχειριστή τον καθηγητή Πληροφορικής του Γυμνασίου μας κ. Τζωρτζάκη Μιχάλη. Περισσότερα...

ERASMUS+

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΜΑΣ...

Το καναλι μας στο ...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Αρχειοθηκη ιστολογιου

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ...

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

 
back to top