Υπηρεσιες SCH.GR

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο είναι το εθνικό δίκτυο και o πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.



              Ηλεκτρονική σχολική τάξη                        Τηλεδιάσκεψη WebEx για Εκπαιδευτικούς


ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Παρατηρήσεις στα μαθηματικά...

 


Είναι τεράστια  χαρά για καθηγήτρια όταν βλέπει μαθητή της να ψάχνεται, να του δημιουργούνται απορίες και να προσπαθεί να τις λύσει. Τέτοιος μαθητής είναι ο Αντώνης Ορφανουδάκης.

Ο Αντώνης μου δήλωσε μια μέρα ότι οι άρρητοι δεν είναι ωραίοι αριθμοί, ότι το "π" έχει υπάρξει πάρα πολλά χρόνια άρρητος και ότι κάποιος θα έπρεπε να το κάνει ρητό.  Στην προσπάθειά του να γίνει αυτός ο κάποιος ξόδεψε πάρα πολλές ώρες, έκανε άπειρες μετρήσεις, τσαλάκωσε πολλά χαρτιά, δούλεψε με καπάκια  Coca Cola, έκανε συνεχόμενες ερωτήσεις δια ζώσης και μέσω Webex, αλλά το "π" παρέμεινε άρρητος. Ο Αντώνης, όμως, απέκτησε ένα ολόδικό του σύστημα μέτρησης  χρησιμοποιώντας ένα στένσιλ, ένα χάρακα κι ένα διαβήτη που το ονόμασε «κυκλοειδές μετρικό σύστημα». Επίσης και οι δύο αποκτήσαμε κοινό, μαθητές και συμμαθητές που μαζεύονταν γύρω μας όποτε μας έβλεπαν με στυλό και χαρτί.

Του εύχομαι ολόψυχα να έχει την υγειά του και να συνεχίσει να ψάχνει και τον ευχαριστώ πολύ που μοιράστηκε μαζί μου τις ανησυχίες του.

 Σας αφήνω να διαβάσετε τα παρακάτω.                                             

                                                                                                    Άρτεμη Ματσαμάκη

Share:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ

Σας καλωσορίζουμε στη νέα ιστοσελίδα του σχολείου μας που δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων του έτους 2020-21 με τεχνικό υπεύθυνο, σχεδιαστή και διαχειριστή τον καθηγητή Πληροφορικής του Γυμνασίου μας κ. Τζωρτζάκη Μιχάλη. Περισσότερα...

ERASMUS+

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΜΑΣ...

Το καναλι μας στο ...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Αρχειοθηκη ιστολογιου

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ...

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

 
back to top