Υπηρεσιες SCH.GR

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο είναι το εθνικό δίκτυο και o πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.



              Ηλεκτρονική σχολική τάξη                        Τηλεδιάσκεψη WebEx για Εκπαιδευτικούς


ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Εργαστήριο Ψηφιακής Σχεδίασης: από τους διακόπτες στους αποκωδικοποιητές, τις μνήμες, και τους απλούς μικρούς υπολογιστές

 


Στο πλαίσιο του 10ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info), θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή παρουσίαση για μαθητές/τριες Γυμνασίου (κατά προτίμηση Β’ & Γ’ τάξης) και Λυκείου με τίτλο:

«Το Εργαστήριο Ψηφιακής Σχεδίασης του πρώτου έτους: από τους διακόπτες στους αποκωδικοποιητές, τις μνήμες, και τους απλούς μικρούς υπολογιστές»

από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Διδάσκων τού μαθήματος: Μανόλης Κατεβαίνης, Καθηγητής Επιβλέπων Εργαστηρίου: Νίκος Κρασσάς, ΕΤΕΠ.

Οι μαθητές θα παρακολουθήσουν ορισμένες από τις εργαστηριακές ασκήσεις, από τις πιο απλές μέχρι τις πιο σύνθετες, που καλούνται να υλοποιήσουν οι φοιτητές στην διάρκεια του εξαμήνου, όπως:

- την υλοποίηση βασικών λογικών πυλών με χρήση διακοπτών

- θα δουν πώς φτιάχνονται οι μνήμες

- θα δουν την λειτουργία ενός δυαδικού αποκωδικοποιητή σε δεκαδικό

- θα παρακολουθήσουν την λειτουργία ενός απλού μικρού υπολογιστή.

Επιπλέον, θα γίνει μία σύντομη αναφορά στην δυναμική του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών στην Έρευνα, καθώς και στις μεγάλες επαγγελματικές προοπτικές που παρέχει στους αποφοίτους του. Η παρουσίαση θα επαναληφθεί πολλές φορές, ώστε να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν όλοι οι μαθητές/τριες που ενδιαφέρονται.

Πιο συγκεκριμένα, η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, σε τρεις εναλλακτικές συνεδρίες 09:05 -09:50, 10:55 - 11:40 και 11:50 -12:35.

Δείτε το σχετικό έγγραφο: 


Share:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ

Σας καλωσορίζουμε στη νέα ιστοσελίδα του σχολείου μας που δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων του έτους 2020-21 με τεχνικό υπεύθυνο, σχεδιαστή και διαχειριστή τον καθηγητή Πληροφορικής του Γυμνασίου μας κ. Τζωρτζάκη Μιχάλη. Περισσότερα...

ERASMUS+

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΜΑΣ...

Το καναλι μας στο ...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Αρχειοθηκη ιστολογιου

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ...

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

 
back to top